FELDA KUMAI

Di hatiku selamanya…

Facebook


 Powered by Max Banner Ads 

Facebook Page FeldaKumai.com berwajah Baru

Baru-baru ini Facebook telah memperkenalkan layout baru untuk fanpage. So, sebagai administrator untuk page FeldaKumai.com, saya telah menukarkan ke layout yang baru. Lambat laun kalau tak tukar Facebook akan tukar secara automatik. Lihat page baru ini. Antara perubahan pada page yang baru ini ialah: 1. Gambar terbaru akan di paparkan melintang pada bahagian atas Fanpage. 2. […]

, , ,

[Tips] Tukar URL Facebook anda

Hari ni saya nak share macamana nak tukar URL FB anda. Facebook anda mungkin sekarang ni mempunyai URL seperti ini http://www.facebook.com/profile.php?id=1234567890. Nampak tak menarik kan.. Kalau anda lihat URL saya http://www.facebook.com/fariz.kamis, kan nampak menarik dan senang nak ingat. Macam mana nak tukar? Ikut step saya seperti di bawah ni. 1. Klik ke http://www.facebook.com/username. Anda dapat […]

,

Tips: Facebook quick button

Ramai diantara kita yang mempunyai akaun Facebook. Facebook hari ini sudahpun mempunyai 500 juta pengguna. Tahukah anda beberapa quick button yang boleh kita gunakan semasa menggunakan FB? Mungkin ada yang dah tau.. Kepada yang belum tahu, saya sharekan bebarapa quick button tersebut. shift + alt + 1 = home shift + alt + 2 = […]

,

Warga Kumai dan Facebook

Apabila saya meninggalkan Felda Kumai untuk menyambung pengajian saya ke sekolah berasrama pada tahun 1991 (wow, hampir 20 tahun lalu), saya mula kehilangan kawan seorang demi seorang. Sama ada kawan yang sebaya dengan saya atau pun kawan sepermainan semasa alam kanak2 di Felda Kumai. Kalau semasa belajar saya selalu balik ke kampung dan berpeluang bermain […]

Related Posts with Thumbnails

, ,