FELDA KUMAI

Di hatiku selamanya…

Tips


 Powered by Max Banner Ads 

5 strategi licik jimat wang

  Oleh: Cikgu Azros Admin Blogspot Pakar Kewangan Berjimat bukanlah satu tugas yang mudah. Ia memerlukan keberanian untuk melaksanakan semua rancangan penjimatan. Jika tiada keberanian, usaha untuk berjimat pasti tidak akan berjaya. Berjimat akan menyebabkan anda perlu meninggalkan beberapa perkara yang anda suka. Contohnya dahulu anda melanggan astro, di sebabkan berjimat anda potong talian astro. […]

,

[Tips] Tambahkan “Watermark” ke foto anda

Buat warga Felda hari ni saya nak sharekan beberapa Free Online Tools membolehkan anda membuat Watermark pada gambar foto anda supaya orang lain tidak boleh menggunakannya sesuka hati. pickmarmar.com watermarktool.com watermark.ws watermark-images.com ivertech.com webwatermarks.com Contoh gambar yang telah saya “watermark”kan seperti di bawah. SUMBER: Fariz Kamis’s Blog Boleh Share:FacebookEmailPrint

, ,

[Tips] Tukar URL Facebook anda

Hari ni saya nak share macamana nak tukar URL FB anda. Facebook anda mungkin sekarang ni mempunyai URL seperti ini http://www.facebook.com/profile.php?id=1234567890. Nampak tak menarik kan.. Kalau anda lihat URL saya http://www.facebook.com/fariz.kamis, kan nampak menarik dan senang nak ingat. Macam mana nak tukar? Ikut step saya seperti di bawah ni. 1. Klik ke http://www.facebook.com/username. Anda dapat […]

,

Tips: Facebook quick button

Ramai diantara kita yang mempunyai akaun Facebook. Facebook hari ini sudahpun mempunyai 500 juta pengguna. Tahukah anda beberapa quick button yang boleh kita gunakan semasa menggunakan FB? Mungkin ada yang dah tau.. Kepada yang belum tahu, saya sharekan bebarapa quick button tersebut. shift + alt + 1 = home shift + alt + 2 = […]

Related Posts with Thumbnails

,