FELDA KUMAI

Di hatiku selamanya…


 Powered by Max Banner Ads 

[Tips] Tukar URL Facebook anda

Hari ni saya nak share macamana nak tukar URL FB anda. Facebook anda mungkin sekarang ni mempunyai URL seperti ini http://www.facebook.com/profile.php?id=1234567890. Nampak tak menarik kan.. Kalau anda lihat URL saya http://www.facebook.com/fariz.kamis, kan nampak menarik dan senang nak ingat. Macam mana nak tukar? Ikut step saya seperti di bawah ni.

1. Klik ke http://www.facebook.com/username. Anda dapat lihat skrin seperti di gambar ni. Anda boleh pilih username yang di cadangkan atau menggunakan username pilihan anda sendiri.

2. Jika inginkan selain dari yang dicadangkan boleh masukkan username yang anda suka diruangan yang disediakan seperti gambar di bawah.

3. Kemudian klik pada button “Check Availability”. Jika nama tersebut masih belum didaftarkan, satu pop up seperti di bawah akan keluar.

4. Klik button “Confirm” jika anda sudah pasti dan berpuashati dengan username pilihan anda.

Ha.. Senang je kan? Lepas ni semua boleh tukar URL FB anda semua. Tetapi ingat anda boleh tukar sekali sahaja.

SUMBER: Fariz Kamis’ Blog

Related Posts with Thumbnails

,

One thought on “[Tips] Tukar URL Facebook anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>