FELDA KUMAI

Di hatiku selamanya…


 Powered by Max Banner Ads 

Salam Ramadhan

Salam..

Alhamdulillah bertemu lagi kita dgn bulan yg penuh kemuliaan dan keberkatan, bulan Ramadhan al Mubarak.. Seluruh umat Islam di pelusuk dunia termasuk warga Felda Kumai akan melakukan ibadah puasa.

Suasana setiap petang akan menjadi begitu meriah dgn bazar ramdhan tumbuh bagai cendawan selepas hujan. Pelbagai kuih muih, nasi dan lauk pauk dijual untuk berbuka puasa. Waktu malam masjid2 dipenuhi ramai yang ingin menunaikan solat terawih.

Kalau di Felda Kumai, waktu bulan puasa ni kita lihat ramai anak2 muda meronda-ronda sekitar Felda sementara menunggu waktu berbuka. Tetapi ingat, jangan merempit tau. Kalau kita perhatikan sejarah sebelum ni, banyak kejadiaan2 yang kita tidak ingini berlaku di petang-petang bulan puasa.

Sempena kedatangan bulan Ramadhan yang mulia ini ingin saya memohon kemaafan kepada semua terutamanya pengunung blog FeldaKumai.com diatas segala kesalahan dan keterlanjuran kata sama ada sengaja atau tidak agar dapat kita menjalankan ibadah puasa dengan sempurna.


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Related Posts with Thumbnails

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>