FELDA KUMAI

Di hatiku selamanya…


 Powered by Max Banner Ads 

‘Buah Tangan’ Sambutan Hari Peneroka 2011 di Jengka

Seperti yang di jangka memang banyak buah tangan dari PM kita, Dato’ Seri Najib Tun Razak untuk semua warga Peneroka Felda dan juga Generasai Felda.

Antara pengumuman yang di buat PM ialah”-

  • Pusat Bandar Jengka mendapat nama baru sebagai Bandar Tun Abdul Razak sebagai menghargai pengorbanan Perdana Meneteri Kedua, Allahyarham Tuan Abdul Razak.
  • Bandar Tun Abdul Razak juga akan menikmati pelbagai pembangunan baru bernilai RM250 juta melibatkan pembangunan kompleks sukan serba moden dan stadium mini serta pusat perniagaan. Stadium jengka yang baru nanti akan menjadi tuan rumah kepada perlawanan melibatkan pasukan bola sepak FELDA United.
  • Peruntukan berjumlah RM50 juta bagi pembangunan 500 unit projek perumahan generasi baru FELDA di wilayah Jengka yang akan bermula tahun ini. FELDA akan menyumbang subsidi berjumlah RM20,000 hingga RM25,000 bagi membantu meringankan generasi baru FELDA memiliki rumah tersebut.
  • Bagi kakitangan FELDA pula, Najib mengumumkan peruntukan sebanyak RM50 juta bagi membaik pulih rumah mereka.
  • Pembangunan kompleks terminal pengangkutan bersepadu berjumlah RM10 juta, enam mesin hemodialisis dengan setiap satu bernilai kira-kira RM1.5 juta dan RM2 juta untuk melaksanakan ‘komuniti berpagar’ membabitkan penyertaan peneroka FELDA serta anggota RELA untuk menjaga keselamatan di kawasan penempatan peneroka.
Related Posts with Thumbnails

, , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>